……………………….

The story: Mr. Nick Ball is Fablewood’s village father and first citizen to be portraited. This gentleman surprises many by being not only the fastest squash player but also baking the most scrumptious quiches and telling the most wonderful stories about all the travels he made. And did I mention he plays het feisty game of tennis too?

……………………….

Een nickball is een squashterm. Het is een bal die op zo’n manier in de hoek tussen de vloer en de staande muur valt, dat de bal vervolgens onmiddelijk gaat rollen. In de regel is dit een onhoudbare bal – en het perfecte punt – wat perfect past bij het squashtalent van Mr. Nick Ball!

Fablewood

Fablewood is de naam van een samenleving die is ontstaan vanuit mijn belevingswereld. De bewoners van het dorp Fablewood zijn stuk voor stuk bijzondere karakters. Ze kunnen nuffig, statig, zorgzaam, stoer, sportief, creatief, inventief en avontuurlijk zijn. In hun verhalen zul je merken dat hun karakters ook veelzijdig zijn en dat er altijd passie doorschemert in de dingen die ze doen.

Voor de verhalen doe ik inspiratie op door oude foto’s en staatsieportretten te bekijken en me af te vragen wat er voor verhalen en geschiedenissen in verborgen zitten. Een van de leukste dingen vind ik het bedenken van de namen voor de bewoners, het spelen met taal. Je zult er altijd hun karakter in terugzien en het is voor mij vaak ook de ingang naar hun persoonlijke verhaal.

De wereld van Fablewood is eigenlijk spontaan in de Engelse taal ontstaan. Waarom? Ik heb er geen andere uitleg voor dan dat dat meteen goed paste. Voor mijn gevoel klopte alles in het Engels. Het gaf me een geweldig taal-speelterrein om te ontdekken. En waar er mogelijkheden liggen breid ik dat speelterrein nu net zo makkelijk uit met bijvoorbeeld Frans of Noors. So there you have it. Toutes les cartes sont sur la table.

……………………….

Bewaren

Bewaren