……………………….

The story: Miss Orphelia Stritch is a sweet lady who inherited Fablewood’s biggest mansion, where she invites the village kids to do all kinds of creative things. Together they transform the enormous rooms into complete jungles and pirate caves, make huge paintings and bake pancakes the size of carriage wheels!

……………………….

De achternaam van deze dame moest simpelweg Stritch worden, met voorletter O. Dat wist ik meteen, want ik wilde een variatie op ostritch (struisvogel) creëren. De voornamen van de bewoners van Fablewood ontstaan altijd puur op gevoel. En Orphelia voelde voor mij als een mooie combinatie van deftigheid, zwierigheid en southern hospitality.

Fablewood

Fablewood is de naam van een samenleving die is ontstaan vanuit mijn belevingswereld. De bewoners van het dorp Fablewood zijn stuk voor stuk bijzondere karakters. Ze kunnen nuffig, statig, zorgzaam, stoer, sportief, creatief, inventief en avontuurlijk zijn. In hun verhalen zul je merken dat hun karakters ook veelzijdig zijn en dat er altijd passie doorschemert in de dingen die ze doen.

Voor de verhalen doe ik inspiratie op door oude foto’s en staatsieportretten te bekijken en me af te vragen wat er voor verhalen en geschiedenissen in verborgen zitten. Een van de leukste dingen vind ik het bedenken van de namen voor de bewoners, het spelen met taal. Je zult er altijd hun karakter in terugzien en het is voor mij vaak ook de ingang naar hun persoonlijke verhaal.

De wereld van Fablewood is eigenlijk spontaan in de Engelse taal ontstaan. Waarom? Ik heb er geen andere uitleg voor dan dat dat meteen goed paste. Voor mijn gevoel klopte alles in het Engels. Het gaf me een geweldig taal-speelterrein om te ontdekken. En waar er mogelijkheden liggen breid ik dat speelterrein nu net zo makkelijk uit met bijvoorbeeld Frans of Noors. So there you have it. Toutes les cartes sont sur la table.

……………………….

Bewaren

Bewaren