……………………….

The story: Lady Victoria Winsomore is a fiersome lady who descends from a long line of winners (Victoria’s grandmother was Lady Neveris-Toulouse). Are you up for a game of tennis? Be warned… it won’t be a walk in the park!

……………………….

Deze dame uit Fablewood speelt tennis. En hoe! Ze verliest bijna nooit en de zeldzame keren dat dat wel gebeurt, draagt ze haar verlies zeer elegant en sportief. Een naam die kracht, elegantie en overwinning uitstraalt was dus wat ik zocht. En dat werd Victoria. Haar achternaam klinkt voornaam (en is het ook), maar laat geen twijfel bestaan over haar ambities in de wereld van professioneel tennis: Lady Victoria wins some more!

Fablewood

Fablewood is de naam van een samenleving die is ontstaan vanuit mijn belevingswereld. De bewoners van het dorp Fablewood zijn stuk voor stuk bijzondere karakters. Ze kunnen nuffig, statig, zorgzaam, stoer, sportief, creatief, inventief en avontuurlijk zijn. In hun verhalen zul je merken dat hun karakters ook veelzijdig zijn en dat er altijd passie doorschemert in de dingen die ze doen.

Voor de verhalen doe ik inspiratie op door oude foto’s en staatsieportretten te bekijken en me af te vragen wat er voor verhalen en geschiedenissen in verborgen zitten. Een van de leukste dingen vind ik het bedenken van de namen voor de bewoners, het spelen met taal. Je zult er altijd hun karakter in terugzien en het is voor mij vaak ook de ingang naar hun persoonlijke verhaal.

De wereld van Fablewood is eigenlijk spontaan in de Engelse taal ontstaan. Waarom? Ik heb er geen andere uitleg voor dan dat dat meteen goed paste. Voor mijn gevoel klopte alles in het Engels. Het gaf me een geweldig taal-speelterrein om te ontdekken. En waar er mogelijkheden liggen breid ik dat speelterrein nu net zo makkelijk uit met bijvoorbeeld Frans of Noors. So there you have it. Toutes les cartes sont sur la table.

……………………….

Bewaren

Bewaren