……………………….

The story: Oscar Snekkerbukse is a very curious puppy. Most of the time he’s daydreaming about being the driver or pilot of anything with an engine. This younster is always dressed-to-drive-and-fly! Hop on board and be on your merry way!

……………………….

Ik ken eigenlijk geen honden die Oscar heten. Maar deze puppy is voor mij echt een Oscar, en die naam matcht ook goed met zijn achternaam: een snekkerbukse is een soort werkbroek, tuinbroek of overall in het Noors. En Oscars werkbroek is meteen ook zijn beste ‘denkbroek’, waarin hij zich in al zijn avonturen en uitvindingen verplaatst.

Fablewood

Fablewood is de naam van een samenleving die is ontstaan vanuit mijn belevingswereld. De bewoners van het dorp Fablewood zijn stuk voor stuk bijzondere karakters. Ze kunnen nuffig, statig, zorgzaam, stoer, sportief, creatief, inventief en avontuurlijk zijn. In hun verhalen zul je merken dat hun karakters ook veelzijdig zijn en dat er altijd passie doorschemert in de dingen die ze doen.

Voor de verhalen doe ik inspiratie op door oude foto’s en staatsieportretten te bekijken en me af te vragen wat er voor verhalen en geschiedenissen in verborgen zitten. Een van de leukste dingen vind ik het bedenken van de namen voor de bewoners, het spelen met taal. Je zult er altijd hun karakter in terugzien en het is voor mij vaak ook de ingang naar hun persoonlijke verhaal.

De wereld van Fablewood is eigenlijk spontaan in de Engelse taal ontstaan. Waarom? Ik heb er geen andere uitleg voor dan dat dat meteen goed paste. Voor mijn gevoel klopte alles in het Engels. Het gaf me een geweldig taal-speelterrein om te ontdekken. En waar er mogelijkheden liggen breid ik dat speelterrein nu net zo makkelijk uit met bijvoorbeeld Frans of Noors. So there you have it. Toutes les cartes sont sur la table.

……………………….

Bewaren

Bewaren