………………

The story: Sir Crestwick Ruledecourt is Fablewood’s most stylish tennis player. Famous for his spectacular belly slides and wooing-skills, this classy chap conquers many a woman’s heart.

………………

De inspiratie voor deze flitsende en sportieve bewoner van Fablewood vond ik in de wereld van de pinguins, met hun geweldige buikslidings. Macaronipinguins zijn pinguins met een zeer stijlvolle kuif (crest) van gele veren. De naam Crestwick rolde toen als een passende, aristocratische naam uit de namenmolen in mijn hoofd. En daar kun je alleen maar ‘Sir‘ voorzetten. Zijn achternaam doet vermoeden dat hij Franse voorouders heeft. Maar ook dat hij met zijn flamboyante technieken een regelrechte heerser over de tennisbaan moet zijn: Crestwick rules the court!

Fablewood

Fablewood is de naam van een samenleving die is ontstaan vanuit mijn belevingswereld. De bewoners van het dorp Fablewood zijn stuk voor stuk bijzondere karakters. Ze kunnen nuffig, statig, zorgzaam, stoer, sportief, creatief, inventief en avontuurlijk zijn. In hun verhalen zul je merken dat hun karakters ook veelzijdig zijn en dat er altijd passie doorschemert in de dingen die ze doen.

Voor de verhalen doe ik inspiratie op door oude foto’s en staatsieportretten te bekijken en me af te vragen wat er voor verhalen en geschiedenissen in verborgen zitten. Een van de leukste dingen vind ik het bedenken van de namen voor de bewoners, het spelen met taal. Je zult er altijd hun karakter in terugzien en het is voor mij vaak ook de ingang naar hun persoonlijke verhaal.

De wereld van Fablewood is eigenlijk spontaan in de Engelse taal ontstaan. Waarom? Ik heb er geen andere uitleg voor dan dat dat meteen goed paste. Voor mijn gevoel klopte alles in het Engels. Het gaf me een geweldig taal-speelterrein om te ontdekken. En waar er mogelijkheden liggen breid ik dat speelterrein nu net zo makkelijk uit met bijvoorbeeld Frans of Noors. So there you have it. Toutes les cartes sont sur la table.

………………

Bewaren

Bewaren