……………………….

The story: Mrs. Dorothy Nestlefeathers is a very warm and energetic little lady, who wins almost every cake-baking contest in Fablewood. This sweet and stylish mother of four prides herself in making her home a cosy and welcoming place for everyone.

……………………….

Voor deze hartverwarmende en gastvrije moeder van vier wilde ik een voornaam met zachte, ronde klanken. Dat werd Dorothy. In haar achternaam wilde ik warmte, geborgenheid en gezelligheid laten doorklinken, en ik moest meteen denken aan een nest met veertjes erin. De combinatie van haar naam en karakter zorgt ervoor dat ik haar versgebakken appeltaart bijna kan ruiken!

Fablewood

Fablewood is de naam van een samenleving die is ontstaan vanuit mijn belevingswereld. De bewoners van het dorp Fablewood zijn stuk voor stuk bijzondere karakters. Ze kunnen nuffig, statig, zorgzaam, stoer, sportief, creatief, inventief en avontuurlijk zijn. In hun verhalen zul je merken dat hun karakters ook veelzijdig zijn en dat er altijd passie doorschemert in de dingen die ze doen.

Voor de verhalen doe ik inspiratie op door oude foto’s en staatsie­portretten te bekijken en me af te vragen wat er voor verhalen en geschiedenissen in verborgen zitten. Een van de leukste dingen vind ik het bedenken van de namen voor de bewoners, het spelen met taal. Je zult er altijd hun karakter in terugzien en het is voor mij vaak ook de ingang naar hun persoonlijke verhaal.

De wereld van Fablewood is eigenlijk spontaan in de Engelse taal ontstaan. Waarom? Ik heb er geen andere uitleg voor dan dat dat meteen goed paste. Voor mijn gevoel klopte alles in het Engels. Het gaf me een geweldig taal-speelterrein om te ontdekken. En waar er mogelijkheden liggen breid ik dat speelterrein nu net zo makkelijk uit met bijvoorbeeld Frans of Noors. So there you have it. Toutes les cartes sont sur la table.

……………………….

Bewaren

Bewaren

Bewaren